torsdag 2. april 2015

Tomatfisk med søtpotetmos

Dette ble en ganske enkel, sunn og ikke minst god middag, selv om den opprinnelige planenen var å bruke kjøttdeig i stedet for fisk. Men da fryseren viste seg å være tom for alt av kjøtt, ble det en litt annen vri på denne matretter. Fisken plasseres i en ildfast form med tomatsaus og søtpotetmosen fordelt over, og stekes deretter i ovn.

Ingredienser:
-600 g seifilet

Søtpotetmos:
- to litt store søtpoteter
- en god klatt smør
- litt fløte
- salt/pepper

Tomatsaus:
- en løk
- en fed hvitløk
- en pakke hakket tomat, "go green" økologisk (295 g)
- to ferske tomater, hakket
- basilikum, salt, pepper

- eventuelt en liten neve hasselnøtter

Fremgangsmåte:
Dersom du skal bruke fryst fisk er det viktig for et bra resultat at du tiner den først. Så ta den ut av fryseren god tid i forveien, eller tin den forsiktig i mikrobølgeomnen. Tiner du ikke fisken renner alt smeltevannet ut i formen og gir et veldig vannete resultat.

Søtpoteter kuttes i biter og kokes/ dampen mør før kokevannet heller av og du tilsetter fløte, smør og ønsket mengde salt og pepper. Mos potetene godt med f.eks stavmikser.
Mens søtpoteter koker steker du løk og hvitløk i en kaserolle med litt smør/ olje. Tilsett alt av tomater og litt krydder. Prøv deg fram hvor mye du trenger. Etterpå lar du det hele stå å godgjøre seg /småkoke en liten stund på lav varme.

Del fisken i biter (ikke for små, da smuldrer den fort opp) og legg i en ildfast form som er smurt med litt olje. Hell tomatplandingen over og fordel søtpotetmosen over til slutt. Strø eventuelt over litt hakkete hasselnøtter før du setter formen inn i midten av ovnen på 200 grader og steker den i ca. 20 minutter.

Tilbehør?: Jeg serverte denne retten med rå, ubehandlede gulrøtter og stangselleri delt i strimler. Rått og godt, og lettvint. Kanskje jeg prøver med en form for litt mer avansert salat som tilbehør neste gang, hvis jeg har tiden på min side... Vi bruker ofte rå grønnsaker i stedet for kokt da de har alle næringsstoffer inntakt og metter bedre. At det er raskere å tilberede er jo dessuten et stort bonus.

Lykke til om du vil teste ut denne!? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar