fredag 6. november 2015

Båltur i hagen

Vi har nylig anlagt en bålplass i hagen og testen den ut med tante og fettere på besøk... Vi koste oss veldig med pølser, pinnebrød og sist men ikke minst bålpizza, når den til slutt ble stekt.  Båltur i egen hage er ikke å forakte. Turfølelsen kom på et blunk, selv om vi ikke hadde bevegd oss så mange meter bort fra ytterdøra. Jeg tror vi skal klare oss fint uten grill noen år til.

For de som har lyst å lage bålpizza deler jeg min fremgangsmåte nedenfor.

Bålpizza
Deig:
Øko sammalt spelt blandet med vann: ca 3 dl, 1/2 ts salt, 1/2 ts tørrgjær  2-3 ss olje/smør og eventuelt en liten skje lønnesirup til en passe tykk deig.  La stå i 8-12 timer (over natten). Da får du en fin deig og kroppen klarer lettere å ta opp næringstoffer i kornet. Sett eventuelt i kjøleskap den siste timen før du skal bruke deigen, slik at den blir enda enklere å jobbe med.

 Kjøttfyll:
- 400 gram kjøttdeig
- 0,5 løk
- 1 fed hvitløk
- 1 liten boks tomtapure
- 1 revet gulrot
- Krydder: salt pepper, oregano, cummin
- 1 liten ss lønnesirup eller annet søtt
- OST

Stek kjøttdeigen godt sammen med finhakket løk og revet gulrot tilsette de øvrige ingrediensene mot slutten.

Smør en stor bit med aluminiumsfolie med smør og trykk litt av deigen ut over folien til en rund form ca 0,5 cm tykk. Legg over kjøttfyllet og noen skiver med ost. Brett pizzaen i to så du får en halvsirkel. Brett rundt aluminiumsfolet. Gjenta prosessen på en ny bit aluminuimsfolie.

Stekes over bålet, på begge sider. Gjerne på en rist over glørne til den kjennes hard ut når du dunker på den med en pinne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar