tirsdag 27. oktober 2015

Snart 9 måneder med baby tid er forbi

Den gode, lille babyen er jammen ikke så veldig baby lenger med alle de nye ferdigheter hun har fått siste måneden. Etter å ha fylt åtte måneder har hun begynt både å sitte opp selv og reise seg opp i stående. Det hun synes er mest morsomt nå er såklart å øve seg på de nye ferdighetene, så dermed kan vi jo meddele at tiden for knall og fall har startet.

Elisa er så heldig å få mye morsmelk enda, både dag og natt, mest om dagen heldigvis. Om natten bare en til to ganger. Da storesøster var baby så gikk jeg ganske hart inn for å slutte med nattamming etter 6-7 måneder ca. Det var et slit å slutte synes jeg å huske, så denne gangen føler jeg ikke at det er verdt bryet, da det med amming om natten stort sett går veldig automatisk uten at hverken jeg eller snuppis våkner noe særlig. Det store plusset er at amming om natten er med å sørge for at melkeproduksjonen holdes ved like så jeg har nok melk til henne på på dagen også. Dermed er det null stress med å lage babymat her i huset. Vi har heller ikke gitt henne et eneste kjøpesglass med mat, eller grøtpulver enda, så det er kanskje litt uvanlig.

I tillegg til morsmelk får hun smake av maten vår når vi spiser. Mat som: eggrøre, kokte grønsaker, rotmos, kjøttdeig, fisk, paleogrøt, bær og hjemmelaget leverpostei og brød er ypperlig. Jeg lager enten lavkarbobrød eller surdeigsbrød av spelt. Hun er veldig glad i å gnage på ting. Agurk er en sikker vinner! For øvrig er hun over middels opptatt av blomsterjord og små løvblad som forviller seg inn i huset. Idag så jeg meg nøydt til å bære potteplanten ned i underetasjen etter atter en gang å ha stått over vasken og omhyggelig skyllet ut jord fra munnen hennes. Jeg kunne nok ha vært enda mer hysterisk, hadde det ikke vært for det faktum at jord og skitt er en nødvendighet for å utvikle et sunt og sterkt imunnforsvar.

Nå synes jeg det er veldig hyggelig å endelig være fire rundt middagsbordet, ettersom lillesøster har begynt å sitte i egen stol. Men selvfølgelig går det meste av maten i gulvet. Asjetter og kopper også for så vitdt, og måltidene er preget av mye knebøy forran bordet og forøvrig lite matro. Men det er vist bare en vanesak. Og vi koser oss så mye vi kan. Så må jeg ikke glemme å nevne den kvelden da en megasliten baby var i seng kl. 18 allerede, og storesøster var usedvanlig blid til at det var så sent på ettermiddagen. Det som skjedde var at jeg fikk spise middagen min helt uforstyrret i sikkert hele 30 minutter... og det gikk opp for meg sånn halvveis i måltidet hvorfor jeg følte meg så usedvanlig avslappet og maten smakte så unormalt godt. Da var det deilig å kjenne at jeg faktisk har lært å sette skikkelig pris på de sjeldne gangene man får mulighet til å nyte et måltid uten forstyrrelser.

Det gleder hjertet å se hvordan vennskapet mellom de to gode jentene utviklet seg. Ingen tvil om at de til tross for litt konflikter iblant, stortrives i hverandres selskap.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar