Yoghurt is med jordbær og vanilje:
- en pk. Jordbær fryst/ halvtinte
- 3 dl yoghurt naturell
- 2-3 ss sukrinmelis
- 1,5 ts vaniljesukker eller vaniljepulver med ekte vanilje ( eventuelt frø fra en vaniljestang). Rasp over mørk sjokolade om du vil. Det passer veldig god sammen med isen.
Moses sammen i en blender og fryses ned i en form til den har stivnet ( kan ta ca. 3 timer).
Nøttecrumble:
- 1 dl blandede nøtter ( f.eks: valnøtter, cashew, mandler, hasselnøtter)
- 1 dl kokosmasse
- 2 ss honning og eventuelt også litt kokosblomstsukker.
Rist i tørr stekepanne på lav til middels varme til blandingen begynner å få litt farge og lukten begynner å bre seg ut over kjøkkenet. Kokosmassen blir veldig fort brun så vent litt med å helle den i pannen til nøttene har fått stekt litt. Skru av platen og tilsett honningen. Legg det utover på et fat og la det avkjøles.
Hvitveis er faktisk veldig romantisk! Spesielt for den som har møtt på et nydelig hjerte av hvitveis i skogen på kveldstur hånd i hånd med kjæresten når en var nyforlovet og bodde milevis fra hverandre.
Spennende og hyggelig å eksperimentere med nye oppskrifter når ingrediensene er sunne og man vet at kroppen har godt av det. Et stort pluss med å være hjemmeværende/ mammapermiter er gleden ved å kunne sette fram helsefremmende mat på bordet uten så mye stress som det nok ville vært om jeg akkurat hadde kommet sliten hjem fra jobb. Nå kan jeg ofte gjøre unna de mer tidkrevende matforberedelsene mens det er ro i huset ( som oftest når babyen sover) og mikse alt sammen en halvtime før mannen kommer fra jobb. Det synes jeg er veldig praktisk.
Hurra for 70 år med fred i Norge i dag. Føler meg velsignet som får bo trygt og godt i landet vårt!
Ønsker alle en riktig god helg! ❤️
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar