fredag 20. mars 2015

Elisa seks uker

Barseltiden er herved over, og mye har allerede skjedd siden Elisa kom til verden for seks uker siden. Det er spennende å se hvordan hun vokser og forandrer seg fra dag til dag. Det som er veldig gøy nå er å se at hun er så ivrig når vi prater med henne og hvordan hun svarer oss med å smile, vifte med armer og bein og lage søte lyder. Vi har hatt en veldig fin, selv om til tider litt slitsom barseltid, med noen hektiske dager og noen ganger litt søvnløse netter. Men det er virkelig verdt å sove litt mindre for en sånn yndig liten skapning. Mer enn en gang når hun har våknet om morgenen og sett på meg med sine store, uskyldige, øyne har jeg måttet nusse de gode bollekinnene hennes og be om unnskyldning for at jeg ble utålmodig og lei når hun ikke ville sove.

Dette har skjedd:
- Har lengere sammenhengende søvnperiode om natten ( 4-5 timer).
- Har begynt å sovne selv i senga si når jeg legger henne mellom halv ni og halv ti etter amming, kveldstell, kos og prat og enda mer amming. 
- Lengere sammenhengende våkenperioder på dagen. Mest på morgenen etter å ha blitt tatt opp og på kvelden før legging.
- Har begynt å smile ( for noen uker siden).
- Har så smått begynt å lage plundrelyder.
- Mer viljestyrte bevegelser: Det viser seg for eksempel ved at hun ofte strekker seg mot lekene som henger over stelleplassen og veiver mot dem med hendene slik at de lager lyder og rører på seg.
- Har gått fra 3,6 til 5,2 kilo og har vokst fra den minste babystørrelsen. Merker at hun er tyngere å bære på og har fått deilige, runde bollekinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar