tirsdag 30. juli 2013

Ferie i Finland for første gang


Her hadde vi basen vår hos Onkel Willy og Tante Heidi i Kyrkslätt, helt sør i Finland, og bodde storsett her mens vi reiste rundt og besøkte slekt på både svigermor og svigerfar sin side. Fint og idylliskt sted, med husdyr og en koselig bekk som sildrer på baksiden av huset. Og en stor dam hvor enkelte pleide å ta morgenstellet både sommer og vinter (Veldig imponert!) Det var koselig å være her i de naturskjønne omgivelsene, og jeg falt litt pladask for den gode urteten fra egen urtehage som daglig ble servert fra en litt gammeldags tekanne.

Det ble en uke med mye kjøring, over 100 mil, til tross for at vi tok fly frem og tilbake. Etterhvert fant Nadine ut at det ikke var så veldig gøy å kjøre bil lenger, og da ble det nok litt slitsomt for alle parter. Men jeg er veldig imponert over at hun fant seg fint i å treffe mange nye mennesker hver dag og sove på nye plasser hele tiden.

Det var interessant å treffe så mange nye, fine mennesker fra den store slekta til Jarmo og bli litt kjent med en del av dem. Jeg har kanskje aldri blitt kjent med så mange nye mennesker på så kort tid - men særlig godt kjent var det dessverre ikke tid til å bli, og det finske språket gjorde det ikke enklere, selv om jeg lærte en del ord undeerveis.

Nadine syntes det var mest spennende å følge med på dyrene som trippet rundt om kring. De brekende sauene og de kaklende hønene. Når pappa eller mamma etterlignet et brek, syntes hun det var så gøy at hun måtte le masse.
 Siste dagen fikk vi også tid til å få en guidet tur innom Jarmos barndomshjem, hvor nå en av Jarmo sine fettere holder til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar