mandag 10. desember 2012

Gravid uke 29 og adventstid

Det siste trimesteret er nådd og det føles som tiden går litt fortere nå. Plutselig er det snart juleferie og faktisk bare noen uker igjen på jobb før permisjonstiden begynner. Det er fortsatt noen babyting som helst må på plass før jenta vår blir født. Men om hun skulle komme brått og uventet flere uker før tiden, så er det altså ingen krise. Tre pakker med newbornbleier venter, og senga er reid opp. Om barnet skulle bli født nå er det over 90 % sjanse for at hun klarer seg, og det er jo veldig godt å vite.

Det føles som hun har blitt ganske stor (35 cm og 1,35 kilo i følge babyverden). Jeg kjenner godt alle bevegelsene og tror nesten jeg kan se for meg hvordan hun ligger og beveger seg der inne. Noen ganger rører det seg så mye der inne at man skulle tro det var flere enn en. Har hørt at babyspark kan gjøre litt vondt etterhvert, men hitil er hvert eneste spark en stor glede, til og med om natten når jeg skal sove.

Foresten har vi funnet et navn til jenta vår, som vi synes er veldig fint og spesielt: Nadine
Det har fransk opprinnelse og betyr: håp. Det er 220 personer i Norge som har dette navnet.

ADVENTSTID
Jeg er veeeldig fornøyd med at snøen har kommet, allerede! Det er så stemningsfult med snø, også blir det ekstra fristende å gjøre koselige ting inne. Årets pepperkakebaking resulterte i et ganske spesielt og fargesprakende kunstverk som pynter ganske fint opp på kjøkkenbenken, enn så lenge... Jeg har også laget ett par posjoner hjemmelagd førjuls-snacks! Det var veldig fort gjort å bake både serinakaker og havremakroner, og siden de hverken ble mislykkede eller svidde ser jeg ikke bort ifra at jeg kanskje kommer til å prøve meg på både kransekakepinner og julemarsipan også. Selvfølgelig kan ikke jeg, Jarmo og Nilsine (katten) spise opp alt selv (selv om jeg sikkert kan spise for to) så det er bare å komme å smake.

Ønsker alle kjente og ukjente en fortsatt fin, koselig og hyggelig adventstid!

5 kommentarer:

 1. Så flunk du er Stine! Fint pepperkakehus :) Fra Amalie <3

  SvarSlett
 2. Det var en kjempekoselig babymage du hadde fått, Stine! Og pepperkakehuset var veldig fint og spesielt, du klarer jo å finne på noe nytt for hvert år. Skikkelig koselig julestemning hos dere. Fra mamma.

  SvarSlett
 3. Spennende! Du er sååå fin med magen, Stine Kamilla - digger det:) Må være en utrolig herlig følelse. Håper alt går bra frem til fødselen!

  SvarSlett
 4. Så utrolig kreativt å lage stall & krybbe av pepperkaker :)
  Lykke til med fødsel og det der :)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for de fine kometarene fra dere :) !!!

  SvarSlett