tirsdag 28. august 2012

Gravid 14 - 15 uker

14 uker på vei i svangerskapet er dette bildet tatt og nå er jeg omtrent 15 uker i svangerskapet med tilnærmet lik mageform. Sånn ellers er formen fin, og jeg føler meg stort sett opplagt og frisk. Om natten sover jeg bedre en noen gang tidligere og det er spesielt å merke at hverken snorking eller lyden av katten som f.eks river ned bøker fra bokhylla om natten vekker meg like fort som før. Det er heller ingen problem lenger at den sprettne madrassen rister meg ut av søvnen når Jarmo beveger på seg i senga. Jeg er trøtt på dagen også, men ikke like trøtt som jeg var de første ukene da jeg ville sove dagen lang. Matlysten har vært både bedre og værre. Foreløpig har jeg gått opp ingen kilo, men jeg regner med de kommer i tide. Jeg har lyst på knekkebrød og frukt og grønnsaker og havregrøt og sjeldnere en normalt sjokolade og kake, heldigvis. Det jeg ikke har lyst på er stort sett kaffe, men det hender likevel jeg tar en slurk fra Jarmo sin kopp, bare for å huske hvordan det smaker.

Forrige uke var jeg på min andre svangerskapsundersøkelse hos jordmor. Det beste som skjedde den dagen var at vi fikk høre hjerteslagene til den lille vennen i magen. Da kunne jeg puste lettet ut og legge vekk alle de skremmende tankene som så fort dukker opp når jeg føler meg så lite gravid. Jeg har lest at det kan være mulig å kjenne bevegelsene til babyen allerede nå, selv om det sjelden merkes før etter uke 16. Det skal vist nok være en ganske svak følese av å ha sommerfugler i magen. Så jeg kjenner nøye etter hver kveld når jeg har lagt meg.

Mandag 17. september er den store dagen da jeg skal på ultralyd. Det er bare 20 dager til, og tanken på at jeg snart skal få se at babyen er der inne i magen med mine egne øyne gjør meg spent og glad. Både jeg og Jarmo var sikker på at det var en gutt til å begynne med, men nå har jeg mer på følelsen at det er en jente, mens Jarmo tror det er en gutt enda. Jeg har veldig lyst på begge deler så jeg blir ikke lei meg hvis Jarmo får rett denne gangen ;-) Hver dag er ekstra spesiell med en liten baby i magen og jeg gleder meg til nesten alt: neste dag og uke, høsten, helga, kvelden, morgenen, snøen, vinteren, for trange bukser, kulden, kulemage, jul, nyttårsaften, ettårsbryllupsdagen til Jarmo og meg i januar og aller mest til å bli mamma i februar  :-)

Ønsker alle sammen en fin dag videre!

2 kommentarer:

  1. Å så koselig du skriver.. Vi gleder oss med dere.. Stor klem

    SvarSlett
  2. Ja, det her er bra. Mvh. Jørn

    SvarSlett