torsdag 4. juni 2015

4 måneder og nysgjerrig på verden

I morgen runder vesla vår fire måneder. Jeg merker at hun er mer og mer tilstedeværende og oppmerksom på det som skjer rundt henne. Plutselig er det ikke like lett å få henne til å ta ettermiddagsduppen sin som det var for noen uker siden, da hun enda kunne sovne hvor som helst, når som helst. Det hender fortsatt hun dupper av litt i sofaen ved siden av oss mens vi leser eller drikker en kopp kaffe, men det virker som den tiden begynner å gå over. Nå vil hun være litt mer med på det som skjer. Det har dermed blitt større behov for tilrettelegging og ro rundt henne når hun skal hvile. Hvis ikke ender det noen gang opp med en overtrøtt baby som ikke vil sove om kvelden.

Dette er nytt nå:
- Hun er mer og mer opptatt av leketøy, rangler og andre duppetidder med lyder og farger.
- Kan holde lekene sine selv.
- Drar og river i alt som henger rundt henne,  inkludert håret mitt og klærne våre.
- Sutter på hendene sine dersom hun ikke har en smokk eller leke i munnen.
- Ruller over på siden.
- Har fått behov for å legge seg tidligere, gjerne rundt halv åtte, omtrent som storesøster. Da har vi en amming om natten og oppvåkning i syvtiden.
- Sover ofte ikke like lenge i strekk om dagen. Og har behov for litt oftere mating.
- Hun har allerede fått smaken på vannmelon og banan. Men jeg tar sikte på å fullamme henne noen måneder til, så lenge hun er fornøyd med det.
- Mer behov for rutiner gjennom dagen.

Videre kan jeg si at dagene med baby nå oppleves litt mer utfordrende (men på en positiv måte) da frøkna begynner å ha mer våkentid hvor det ikke lenger handler fult så mye om de fysiske behov. Jeg merker at hun stråler ekstra mye når hun får noe gode "samtaler" med en oppmerksom mamma og pappa, når hun gymmer litt på gulvet mens vi følger med, når vi synger og leker ned henne og når vi rusler rundt ute eller inne med babyen i bæresele eller armene. Som med storesøster begynte vi tidlig med bøker og lesing, og det er en koselig ting å gjøre som hun viser stor interesse for allerede. Når hun har fått nok av alt annet roer hun seg ofte med å sitte i vippestolen eller ligge i vogga i stua å se på mens mamman støvsuger og ordner opp i saker og ting som må gjøres.
<3 <3<3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar