søndag 26. mai 2013

Nadine har blitt 3 måneder

Det er mye som har skjedd den siste måeneden. Nå er Nadine gjerne våken litt mer på dagen, men sover lengere sammenhengende om natten. I de siste ukene har hun begynt å sove i opp mot 9 timer i strekk. Når hun har fått på seg pysjamasen om kvelden, drukket dagens siste melketår og vi synger nattasangen til henne skjønner hun nok at tiden er inne for å sove. Jeg tror også det har vært til god hjelp med litt sovemusikk. De små finner jo mye trygghet i faste rutiner og forutsigbarhet. På ferie i Mosjøen spilte vi den samme natta-musikken for henne og også da sovnet hun fint, selv om det var i en fremmed seng.Vi pleier som oftest å legge henne i 9-tiden på kvelden, en stund før vi legger oss selv. Hun sovner nok ikke på et blunk og trenger reinstalering av smukk noen ganger før hun sovner, men når hun først har sovnet skal det mye til for at hun våkner igjen.
Små endringer i mat og søvnbehov har nok ført med seg litt økt turbulens den siste tiden. Men hun er veldig fornøyd når hun får mat og søvn til rett tid, og rikelig med kos og ro. Og en liten dæsj med spennig.

Dette smiler Nadine av nå:
  • Når hun har våknet om morgenen og mamma eller pappa kommer bort til sengen for å ta henne opp.
  • Når vi synger for henne. Spesielt favorittsangen: "Min båt er så liten"
  • Når vi leser den fengende boken "SE!" for henne.
  • Når hun ser på seg selv og/eller foreldrene sine i speilet
  • Når vi (pappa) prater til henne på babyspråket med dyp innlevelse og egasjement.
  • Når hun møter nye, spennende mennesker.

Nadine hadde heldigvis ikke noe imot at mamma overdrev litt med såpe i badevannet.
Etter en liten tur innom helsestasjonen på fredagen fant vi ut at Nadine nå er ca. 6710 gram og 61,8 cm. og ellers frisk og sprek. Hun ligger litt over gjennomsnittet i størrelse, men følger fint sin egen vekstkurve.

2 kommentarer: